GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ, KIRKLARELİ’NDE

Ağu 07, 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere, 03 Ağustos 2017 Perşembe günü, Kırklareli’ne geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ’yi Valilik binası önünde Vali Orhan ÇİFTÇİ, Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Vali Yardımcıları, Oda Başkanları, Kurum Amirleri ve vatandaşlar karşıladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ daha sonra Valilik Ziyaretçi defterini imzalayarak Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ ile görüştü.

Gerçekleşen Valilik ziyaretinin ardından, Şeker Depoları Cazibe Merkezinde düzenlenen Meslek Odaları İstişare Toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ, Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat ŞEKER’in yanı sıra meslek odaları temsilcileri katıldı. Gerçekleşen toplantıda Milletvekilimiz, Oda Başkanlarımız ve Belediye Başkanımız Dereköy Sınır Kapısı’nın Önemini dile getirdiler.

Toplantıda Bakan TÜFENKCİ; Dereköy Sınır Kapısı’nın modernize edilmesi için çalışmalarda sona gelindiği belirterek, sahada genişletme çalışmasının tamamlandığını dile getirdi. Hızlı Tren Projesi’ni önemsediklerini ifade eden Tüfenkci, Trakya’nın ve Kırklareli’nin de projede önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Hızlı trenin Avrupa’ya gitmesini planladıklarını vurgulayan Tüfenkci, ”Kırklareli Trakya’da önemli bir kentimiz ve önü açık olan bir kentimiz. Özellikle hızlı tren Edirne’ye kadar akabinde de Avrupa’ya gitmesini planladığımız Bakü, Tiflis ve Kars demir yolunun da bir uzantısı olan ve bizim Çin’den Londra’ya bağlayacağımız orta koridor demir yolu projemizin de önemli ayaklarından biri olacak.” diye konuştu.

Toplantının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ, Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat ŞEKER ve beraberindeki heyetle Dereköy Sınır Kapısında çeşitli incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Tüfenkci burada gazetecilere yaptığı açıklamada“Bizim Dereköy Sınır Kapsının modernize edilmesi noktasında başkanlarımızın gayretlerini biliyorum. Biz bu noktada çalışmalarımızda belli bir noktaya geldik. Yetki kararını çıkardık. Saha alanını 18 dönümden 64 dönüme çıkardık. Karşı ülkenin ilgili çekinçeleri vardı. Biz artık onu beklemeyeceğiz. Biz kendimize yakışır bir kapıyı yapacağız. Arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Projelerine inşallah başlayacaklar. 2018’de de temelini hep beraber inşallah atarız. Biz kendimize yakışır bir kapı yapacağız Bulgarlar yaparlar mı yapmaz mı bilmem. Küçük araç geçişini sağlayacağımız sınır kapısını Ankara’ya gidince Dış İşleri Bakanlığı ile görüşüp, Bulgaristan yetkileri işle temas kurup, tır geçişlerinin açılması noktasında gayretkar olacağız” dedi.

Bakan Tüfenkci, Dereköy Sınır Kapısındaki incelemelerinin ardından kentten ayrıldı.