Eyl 13, 2017

Kırklareli Odalar ve Borsalar Bölge Toplantısı Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırklareli’nin Anadolu ile Avrupa arasındaki geçiş bölgesi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, kentin geleceğinin parlak olduğunu duyurdu.

Hisarcıklıoğlu, Kırklareli’ne ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Tarihi eserler bakımından Osmanlı kültür mirasına sahip zengin illerimizden. Hem tarih hem kültür kenti: Osmanlı eserleri, höyükler ve Tümülüslerle ünlü. Müthiş bir coğrafya. Kırklareli’nin % 40’ı ormanlar kaplı. İğneada Longoz Ormanları cennet bir yer. İğneada ve Kıyıköy bölgenin önemli turizm merkezleri Tarım ve hayvancılık da var. Kişi başına düşen tarımsal üretim değeri bakımından 10. Sırada. Türkiye’nin ilk şeker Fabrikası Alpullu Şeker Fabrikası burada kuruldu. Sanayi hızla gelişiyor. Çok açık söylüyorum Kırklareli’nin geleceği parlak.

Kırklareli TSO Akredite. Borsa da süreci tamamlayıp akredite olacak inşallah. Hem Ziya Başkanla hem de Turhan Başkanla TOBB’da ve İKV’de yakın çalışıyoruz. Turhan Başkan, UMAT Yönetiminde, Ziya Başkan, TOBB Dış İlişkiler Komisyonunda. Kırklareli, Babaeski ve Lüleburgaz’daki tüm başkanlarımdan Allah razı olsun.”

Oda-Borsalardan gelen talepler sonrasında ekonomide çok önemli işler yapıldığına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Üyelerimizin önemli bir sıkıntısı finansman ve banka kredisine ulaşımdı. Odalarımız ve borsalarımız burada da elini taşın altına koydu. Yüzde 9,9 faizle üyelerimize nefes kredisi temin ettik. Kırklareli’de 132 KOBİ 7,2 milyon lira kaynak kullandı. Yine yönetiminde de bulunduğumuz KOSGEB sıfır faizli 3 yıl vadeli kredi sağladı. 260 bin firmanın finansman sorununu çözdük. Yani Türkiye genelinde 615 bin firmaya finans anlamında dokunmuş olduk

Törende, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ tarafından en çok gelir ve kurumlar vergisi ödeyen müteşebbislere ödülleri verildi.