Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu

Kas 17, 2017

Sayın Üyemiz,

TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Odamız işbirliğiyle Kırklareli’nde gerçekleştirilmektedir. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

01.01.2018 Tarihinden itibaren, Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde çalışan her kişi için işverene 500,00 TL idari para cezası kesilecektir.

Sınavlar, TOBB – MEYBEM A.Ş tarafından il merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecektir. Sınavlar ücretli olup, sınavlardan başarılı olunduğu takdirde sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan geri alınmaktadır.

Başvurular odamız üzerinden alınacak olup ayrıntılı bilgi için Özgür Emir ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon: 0288 214 42 56

Ek: Tobb Meybem Kapsamında Verilen Meslekler İçin Tıklayınız.