YEREL MARKETLERİN DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ TOPLANTI

Eki 29, 2017

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nda 26/10/2017 Tarihinde 3. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen Parakende Satıcılarının Problemleri ile ilgili toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi (3.Meslek Komitesi Üyesi) Uğur Arıkök, Meclis Başkan Yrd.(3.Meslek Komiteis Üyesi) Şevket Başgelen, 3.Meslek Komitesi Başkan Yrd. Şükriye Alkan, Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Oras, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İkizlerli, Perakendeciler, Üyeler, Banka Müdürleri, Banka Yetkilileri ve Tekstilciler katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri A-101, Bim, Migros gibi marketlerin açılması üzerine yerel bakkal ve perakende ürün satışı yapan iş yerlerinin sıkıntı yaşadığını dile getirdiler. Toplantıda Söz alan üyelerden bazıları şunları kaydetti:” Her sokakta en az üç tane bu tür marketlerden var. Ayrıca kaliteli üründe satmıyorlar. Türkiye’de birçok market sahibi, bu marketler yüzünden batmanın eşiğine geldi. İş yerini kapatanların haddi hesabı yok. Gereğinin artık yapılması gerekiyor. Ürünlerimiz ellerimiz de kalıyor, “dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, üyelerin şikâyetlerini not alarak gereğinin yapılacağını belirterek, bu sorunun çözülmesi için gerekli adımların atıldığını ancak çözüme ulaşılması için zaman gerektiğini söylediler.